Friday, June 13, 2008

Yahoo: Συμφωνία με Google μετά το "ναυάγιο" με την Microsoft

Yahoo: Συμφωνία με Google μετά το "ναυάγιο" με την Microsoft


Σε συμφωνία με την Google Inc. κατέληξε η Yahoo! Inc. μετά το οριστικό "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων με την Microsoft. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Yahoo θα επιτρέπει την καταχώρηση διαφημίσεων που θα παρέχει η Google σε σελίδες αποτελεσμάτων από αναζητήσεις στις ιστοσελίδες της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι μπορεί να προσθέσει στις πωλήσεις της Yahoo περίπου 800 εκατ. δολ. το έτος. Η Yahoo ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα καθυστερήσει την εφαρμογή του προγράμματος για 3,5 μήνες προκειμένου να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στις αρμόδιες αρχές για να εξετάσουν τη συμφωνία.

Η μετοχή της Yahoo σημείωσε "βουτιά" 10% στις χθεσινές συναλλαγές στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες με την Microsoft χωρίς να επιτευχθεί κάποια συμφωνία για συγχώνευση της πρώτης από την δεύτερη ή κάποια άλλης μορφής συνεργασία.

Η Yahoo βρίσκονταν σε συζητήσεις με την Microsoft σχετικά με πιθανές μορφές συνεργασίας, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών η Microsoft απέσυρε την προσφορά της για την εξαγορά της Yahoo έναντι 33 δολ. ανά μετοχή.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |