Friday, June 13, 2008

Ιαπωνία: Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια

Ιαπωνία: Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ στο 0,5% διατήρησε η Bank of Japan τα βασικά επιτόκια δανεισμού καθώς η αύξηση της ενεργείας και της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής περιόρισε τα κέρδη και αποθάρρυναν τις δαπάνες των εταιρειών.

Ο διοικητής της τράπεζας, Masaaki Shirakawa και οι έξι συνάδελφοί του μετά από ομόφωνη απόφαση διατήρησαν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Τόκυο. Τα επιτόκια είναι τα χαμηλότερα μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του κόσμου.

Το γιέν [JPY=X] διαπραγματεύθηκε στα 107,73 ανά δολάριο στις 12:41 μ.μ. στο Τόκυο από 107,65 πριν από την ανακοίνωση για τα επιτόκια.

Οι τιμές παραγωγού τον Μάϊο αυξήθηκαν 4,7% - με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου τριών δεκαετιών – σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας αυτήν την εβδομάδα. Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,9% τον Απρίλιο, έχοντας σχεδόν τον ταχύτερο ρυθμό σε μία δεκαετία.

Ο Shirakawa θα μιλήσει σήμερα στις 3:30 μ.μ. ώρα Τόκυο σε συνέντευξη Τύπου.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο συρρικνώνεται μετά από ετήσια ανάπτυξη 4% το πρώτο τρίμηνο. Οι δαπάνες των καταναλωτών σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση σε 19 χρόνια τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε και η ανεργία αυξήθηκε τον ίδιο μήνα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |