Friday, June 13, 2008

Ranbaxy: Σενάρια υποβολής προσφοράς από Pfizer

Ranbaxy: Σενάρια υποβολής προσφοράς από Pfizer

Σε υψηλά τουλάχιστον τριών ετών βρέθηκε σήμερα η μετοχή της μεγαλύτερης ινδικής φαρμακοβιομηχανίας Ranbaxy Laboratories, στον απόηχο δημοσιεύματος που φέρει την Pfizer να μελετά το ενδεχόμενο υποβολής επιθετικής προσφοράς για την εταιρεία.

Η μετοχή της ενισχύθηκε στο χρηματιστήριο του Μουμπάι έως και 4,2%, ενώ η μετοχή της μονάδας της Pfizer στην Ινδία εκτοξεύτηκε κατά 17,4%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη της τελευταίας 15ετίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της Business Standard, η αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία – η κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο – πιθανώς να καταθέσει προσφορά για το 65% της Ranbaxy, το οποίο δεν κατέχει η οικογένεια Singh.

Σημειώνεται ότι η ινδική εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει να εξαγοραστεί από την Daiichi Sankyo, έναντι τιμήματος έως 4,6 δισ. δολαρίων. Τόσο η Pfizer όσο και η Daiichi αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Οποιαδήποτε προσφορά αποφασίσει να καταθέσει η Pfizer θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, υψηλότερη από τις 737 ρουπίες ανά μετοχή που έχει προσφέρει η Daiichi – ποσό που εμπεριέχει premium 35% στην χθεσινή τιμή κλεισίματος της Ranbaxy.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |