Friday, June 20, 2008

WSJ: Σχέδια αναδιοργάνωσης στη Yahoo

WSJ: Σχέδια αναδιοργάνωσης στη Yahoo

Σχέδια αναδιοργάνωσης μελετά η Yahoo, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, με στόχο να συγκεντρώσει τα τμήματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, διαδικτυακής αναζήτησης και «πρώτης σελίδας» σε μία παγκόσμια μονάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο θέμα, πίσω από τα σχέδια αυτά βρίσκεται ο πρόεδρος της εταιρείας Sue Decker, στόχος του οποίου είναι να βελτιώσει τη συνεργασία μεταξύ των μονάδων προϊόντων και παγκόσμιων πωλήσεων.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται λίγο μετά την απόφαση της Yahoo να τερματίσει τις συνομιλίες για πιθανή συγχώνευσή της με τη Microsoft και να «κλείσει» διαφημιστική συμφωνία με τη Google Έρχεται επίσης σε μια στιγμή που η εταιρεία προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές σχετικά με την ικανότητά της να βελτιώσει τις επιχειρήσεις της, ενώ ανώτατα στελέχη της ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με το τεχνολογικό και επενδυτικό blog TechCrunch, από τη Yahoo αποχωρούν οι Vish Makhijani, γενικός διευθυντής του τμήματος διαδικτυακής αναζήτησης, και Brad Garlinghouse, ο οποίος επιβλέπει υπηρεσίες όπως τα e-mail και τα άμεσα μηνύματα.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει το δημοσίευμα της WSJ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |