Friday, June 20, 2008

FBI: Μπαράζ συλλήψεων για απάτες με τα στεγαστικά δάνεια

Ξετυλίγεται το νήμα της έρευνας των αμερικανικών αρχών αναφορικά με τις ευθύνες που κατέχουν φυσικά πρόσωπα στην κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης.
Η σχετική έρευνα του FBI έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο, και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για 144 υποθέσεις στα πλαίσια της επιχείρησης «Κακόβουλη Υποθήκη»(Malicious Mortgage), σύμφωνα με τον Διοικητή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ.

Χθες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε δύο πρώην traders της Bear Stearns, τον Ralph Cioffi και τον Matthew Tannin, οι οποίοι και κατηγορούνται για παραπλάνηση επενδυτών σχετικά με την αγορά των subprime. Οι δύο άνδρες θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται τώρα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαν οι δύο άνδρες πριν την κατάρρευση των funds.

Το FBI ωστόσο έχει προχωρήσει σε 400 συλλήψεις μεσιτών ακινήτων που κατηγορούνται για απάτη στην παροχή στεγαστικών δανείων.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία, αυτή η νέα πτυχή της κρίσης των στεγαστικών δανείων στοίχισε σε αγοραστές και πωλητές ακινήτων ποσό που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |