Thursday, May 22, 2008

UBS: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 15,6 δισ. δολάρια

UBS: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 15,6 δισ. δολάρια

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περίπου 16 δισ. ελβετικά φράγκα (15,6 δισ. δολάρια), μέσω πώλησης νέων μετοχών στην τιμή των 21 φράγκων, σχεδιάζει να προχωρήσει η UBS Σημειώνεται ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών είναι 31% χαμηλότερη σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της ελβετικής τράπεζας.

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, οι επενδυτές θα μπορούν να λάβουν επτά νέες μετοχές για κάθε 20 μετοχές που κατέχουν ήδη. Το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά την 1η Απριλίου, ενώ η εισαγωγή των νέων μετοχών στο χρηματιστήριο αναμένεται για τις 13 Ιουνίου.

Η UBS, η τράπεζα που εμφάνισε τις μεγαλύτερες καθαρές ζημίες από την κρίση στην αγορά ενυπόθηκου χρέους, έχει ως στόχο να εξισορροπήσει τον ισολογισμό της. Οι ζημίες έχουν ανέλθει από τον περασμένο Ιούλιο σε 25,4 δισ. φράγκα και οι διαγραφές της σε περίπου 38 δισ. φράγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η μέτοχοι της ελβετικής τράπεζας ενέκριναν τη διάθεση μετοχών στην ετήσια γενική συνέλευση της 23ης Απριλίου. Στην ίδια ΓΣ είχε ανακοινωθεί επίσης η αποχώρηση του προέδρου της UBS Μαρσέλ Οσπέλ και η αντικατάστασή του από τον Πίτερ Κιούρερ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |