Thursday, May 22, 2008

Ξεπέρασε και τα 135 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Ξεπέρασε και τα 135 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Και τα 135 δολάρια ξεπέρασε η τιμή του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καταγράφοντας νέα ιστορικά υψηλά στα 135,04 δολάρια το βαρέλι. Η νέα κούρσα του αργού βρήκε στήριγμα στην απρόσμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ αλλά και στις εκτιμήσεις ότι η Διεθνής Επιτροπής Ενέργειας θα χαμηλώσεις τις εκτιμήσεις της για τις προμήθειες.
Το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Ιουλίου παρουσίασε άνοδο 1,4% και άγγιξε τα 135,4 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Νέα Υόρκης. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 134,61 δολάρια στην αγορά εμπορευμάτων της Σιγκαπούρης.

Στο Λονδίνο το συμβόλαιο του Ιουλίου έκλεισε στο ρεκόρ των 134,50 δολαρίων ενισχυμένο κατά 1,4% χθες.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας θα μειώσεις τις εκτιμήσεις της για την προμήθεια πετρελαίου μέχρι το 2030.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια στα 302,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας. Σημειώνεται ότι τα αποθέματα είχαν αυξηθεί κατά 12 εκατ. βαρέλια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |