Wednesday, May 14, 2008

Κέρδη - ρεκόρ για τη Sony

Κέρδη - ρεκόρ για τη Sony

Άνοδο της κερδοφορίας της, μεγαλύτερη απ’ ό,τι είχε προβλέψει, ανακοίνωσε σήμερα η Sony χάρη στην πώληση κτιρίων της, μονάδων παραγωγής επεξεργαστών και μετοχών της χρηματοοικονομικής της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών σχεδόν τριπλασιάστηκαν, κατά το δωδεκάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, φτάνοντας στο ρεκόρ των 369,4 δισ. γιεν [JPY=X] (3,5 δισ. δολάρια) και ξεπερνώντας τα 340 δισ. γιεν που είχε προβλέψει.

Η Sony εκτίμησε, παράλληλα, πως η κερδοφορία της θα μειωθεί στο τρέχον οικονομικό έτος κατά 22% στα 290 δισ. γιεν, όσο προβλέπουν και οι αναλυτές.

Η χαμηλότερη κερδοφορία κατά τη φετινή χρονιά εκτιμάται ότι θα εντείνει τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της εταιρείας Χάουαρντ Στρίνγκερ να προσφέρει στην αγορά προϊόντα που θα μπορούν να ανταγωνιστούν αποτελεσματικότερα το Wii της Nintendo και το iPod της Apple. Σημειώνεται ότι οι μετοχές του ιαπωνικού ομίλου καταγράφουν φέτος τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων κατασκευαστών ηλεκτρονικών ειδών της χώρας.

Τα λειτουργικά της κέρδη αναμένεται να αυξηθούν στο τρέχον οικονομικό έτος κατά 20% στα 450 δισ. γιεν, όπως εκτίμησε η Sony. Οι προβλέψεις των αναλυτών τα τοποθετούν χαμηλότερα, στα 400 δισ. γιεν. Στο δωδεκάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου η λειτουργική κερδοφορία της πενταπλασιάστηκε στα 374,5 δισ. γιεν.

Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης πως σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέρισμά της στα 50 γιεν ανά μετοχή.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |