Wednesday, May 7, 2008

HSBC: Χαμηλώνει τον πήχυ 6 ελληνικών τραπεζών

HSBC: Χαμηλώνει τον πήχυ 6 ελληνικών τραπεζών

Σε μείωση στις τιμές -στόχους έξι ελληνικών τραπεζών προχωρεί η HSBC, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμηση για Alpha Bank.Εύσημα από Citi.

Χαμηλώνει η HSBC τον πήχυ για τις τιμές των μετοχών έξι ελληνικών τραπεζών ενώ διατηρεί αμετάβλητη την τιμή στόχο για την Alpha Bank.



Ειδικότερα ο διεθνής οίκος μειώνει την τιμή στόχο για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 53,5 ευρώ από 58 ευρώ διατηρώντας την επενδυτική της σύσταση στο «overweight».

Για την Eurobank υιοθετεί τιμή στόχο τα 30 ευρώ από 32 ευρώ, με σύσταση επίσης overweight.



Ανάλογη σύσταση, την οποία ωστόσο αναβαθμίζει από το «neutral» υιοθετεί για την μετοχή της Alpha Bank, διατηρώντας τον πήχη στα 29 ευρώ.



Η νέα τιμή για την Πειραιώς ορίζεται στα 30,3 ευρώ από 32,5 ευρώ (overweight), για την Κύπρου στα 14,5 ευρώ από 15 ευρώ (overweight) και για την Marfin Popular Bank στα 8 ευρώ από 10,5 ευρώ, με αναβάθμιση της σύστασης σε «overweight» από «neutral».



Τέλος για την Εμπορική Τράπεζα η σύσταση διατηρείται στο neutral και η τιμή στόχο υποβαθμίζεται στα 20 ευρώ από 22 ευρώ.



Citi

Θετική παραμένει όσον αφορά στις προοπτικές των ελληνικών και των κυπριακών τραπεζών η Citi, η οποία σε σχετική έκθεσή της εκτιμά ότι η οργανική τους ανάπτυξης θα στηρίξει την κερδοφορία τους μεσοπρόθεσμα.



Ως κορυφαίες της επιλογές η Citi αναφέρει τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου (τιμή-στόχος τα 15 ευρώ) και της Marfin Popular Bank (τιμή-στόχος τα 10,5 ευρώ) λόγω της έκθεσής τους στην αναπτυσσόμενη κυπριακή αγορά και την αγορά παραγώγων της Ρωσίας, καθώς και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (τιμή-στόχος τα 50 ευρώ).

IMERISIA.GR

No comments:

Share |