Wednesday, May 7, 2008

Commerzbank: Κάμψη κερδών 54% στο α’ τρίμηνο

Commerzbank: Κάμψη κερδών 54% στο α’ τρίμηνο

Κάμψη των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς κατά 54% – μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της – ανακοίνωσε σήμερα η Νο2 μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας βάσει ενεργητικού Commerzbank

Ειδικότερα τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 280 εκατ. ευρώ, από 609 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι διαγραφές επενδύσεων στις οποίες προέβη – συμπεριλαμβανομένων των τίτλων που συνδέονται με την αγορά ενυπόθηκου χρέους – ανήλθαν στα 244 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές απώλειες από την πιστωτική κρίση έφτασαν έτσι στα 827 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ελαφρώς υψηλότερα κέρδη, στα 282 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank Κλάους Πίτερ Μιούλερ προειδοποίησε, παράλληλα, πως ενδεχομένως να μην επιτευχθούν οι ετήσιοι στόχοι της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της τράπεζας, η Deutsche Bank ανακοίνωσε τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες της σε διάστημα πέντε ετών έπειτα από διαγραφές ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Οι μεγαλύτεροι τραπεζικοί όμιλοι της Γερμανίας έχουν ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούλιο διαγραφές συνολικού ύψους 33 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Commerzbank έχει υποχωρήσει φέτος κατά περίπου 12%, με τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας να διαμορφώνεται στα 15,1 δισ. ευρώ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |