Wednesday, April 9, 2008

''ROAD SHOW'' ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Στο μικροσκόπιο ξένων θεσμικών βρέθηκαν χθες δέκα δημόσιες εταιρείες του κυπριακού χρηματιστηρίου, στα πλαίσια road show που διοργάνωσε το ΧΑΚ και η Citigroup στο Λονδίνο και στο οποίο παρευρέθηκε η StockWatch. Το ενδιαφέρον για τα κυπριακά blue chips κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς στα τετ-α-τετ με τα στελέχη των κυπριακών εταιρειών συμμετείχαν αναλυτές ή διαχειριστές 25-30 ταμείων.

Το μεγαλύτερο, βέβαια, ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι τρεις τράπεζες, στελέχη των οποίων είχαν απανωτές συναντήσεις με κάθε ένα από τους ενδιαφερόμενους. Ενδιαφέρον προέκυψε όμως και για τις άλλες επτά εταιρείες που συμμετείχαν στο road show, τις Aspis, CTC, Logicom, Louis, Ocean Tankers, Sharelink και Zorbas.

Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών που μίλησαν στη StockWatch, οι ξένοι θεσμικοί παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα απαιτητικοί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση για τα επιχειρηματικά σχέδια των εταιρειών και για τη διάρθρωση του management. Η περιορισμένη ρευστότητα των ταμείων λόγω της διεθνούς συγκυρίας, τους έκαναν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς, ιδίως για λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές.

Στους πάγιους προβληματισμούς των ξένων θεσμικών, όπως μας αναφέρθηκε, είναι η περιορισμένη ρευστότητα του κυπριακού χρηματιστηρίου, που καθιστά δύσκολη την ρευστοποίηση πιθανών τοποθετήσεων τους.

Προβληματισμός υπήρξε και για την έλλειψη μεσοπρόθεσμου guidance από κάποιες εταιρείες.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |