Wednesday, April 9, 2008

Νέο ράλι για το αργό μετά την απροσδόκητη κάμψη στα αποθέματα

Νέο ράλι για το αργό μετά την απροσδόκητη κάμψη στα αποθέματα

Απροσδόκητη κάμψη κατέγραψαν τα πετρελαϊκά αποθέματα την εβδομάδα που έληγε στις 4 Απριλίου, στέλνοντας για μια ακόμη φορά στα ύψη την τιμή του «μαύρου χρυσού».
Πιο αναλυτικά, τα αποθέματα αργού κατέγραψαν απώλειες 3,2 εκατ. βαρελιών και διαμορφώθηκαν στα 316 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο γι άνοδό τους κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

Τα διυλισμένα αποθέματα, κατηγορία στην οποία περιλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ κατέγραψαν πτώση 3,7 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης 3,4 εκατ. βαρέλια.

Μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων η τιμή συμβολαίου παράδοσης Μαϊου για το αργό καταγράφει άνοδο 2,71 δολαρίων, ή 2,5% και διαμορφώνεται στα 111,21 δολάρια ανά βαρέλι. Να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι κατά 80% υψηλότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το τελευταίο ιστορικό υψηλό του αργού είχε καταγραφεί στις 17 Μαρτίου, οπότε και η υιμή του είχε αγγίξει τα 111,80 δολάρια ανά βαρέλι.

Κέρδη 2,2% καταγράφει και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Brent, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 108,63 δολάρια ανά βαρέλι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |