Friday, April 11, 2008

General Electric: Αναθεωρεί προς τα κάτω τα κέρδη του 2008

General Electric: Αναθεωρεί προς τα κάτω τα κέρδη του 2008

ΚΑΜΨΗ της καθαρής κερδοφορίας της στο πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 6% ανακοίνωσε η General Electric επικαλούμενη τις αναταραχές στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ υποβάθμισε και τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2008.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 4,3 δισ. δολάρια ή 43 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 42,24 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 8%.

Τα κέρδη της GE από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 4,36 δισ. δολάρια ή 44 σεντς ανά μετοχή, από 4,9 δισ. δολάρια ή 48 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα προέβλεπαν στα 51 σεντς ανά μετοχή.

«Η ζήτηση στο τμήμα παγκόσμιων υποδομών παρέμεινε ισχυρή, ωστόσο οι χρηματοοικονομικές μας δραστηριότητες συνάντησαν δυσκολίες λόγω της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και των προβλημάτων στις κεφαλαιαγορές», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Τζεφ Ίμελτ.

Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2008. Τα ετήσια κέρδη εκτιμάται πλέον ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ 2,20 δολαρίων και 2,30 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 2,43 δολαρίων ανά μετοχή που προβλέπουν οι αναλυτές. Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία αναμένει κέρδη 53 σεντς με 55 σεντς ανά μετοχή

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |