Friday, April 11, 2008

Bear Stearns: Δυσοίωνες προβλέψεις για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

Bear Stearns: Δυσοίωνες προβλέψεις για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χαμηλότερα» σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα εκτιμά η Bear Stearns ότι θα είναι τα αποτελέσματά της στο πρώτο τρίμηνο.

Σε επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) η εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από την JP Morgan Chase & Co, αναφέρει πως η παγκόσμια κρίση ρευστότητας, η «επαναξιολόγηση» του πιστωτικού κινδύνου και η αδυναμία στους τομείς σταθερού εισοδήματος, επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης ενεργητικού «έχουν δημιουργήσει ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον».

Η αμερικανική εταιρεία επισημαίνει πως δεν μπορεί να δώσει μια λογική εκτίμηση για τα λειτουργικά της αποτελέσματα στο τρίμηνο μέχρις τις 29 Φεβρουαρίου, ωστόσο έχει προγραμματίσει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της περιόδου μέχρι τις 14 Απριλίου.

Την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, η Bear Stearns είχε εμφανίσει κέρδη 553,7 εκατ. δολαρίων, ή 3,82 δολαρίων ανά μετοχή.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία εξαγοράστηκε από την JP Morgan, έναντι μετοχών αξίας 10 δολαρίων έκαστη, σε μια προσπάθεια διάσωσής της μετά από τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπισε. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |