Thursday, April 24, 2008

Fitch: Ισχυρή η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών και το 2008

Fitch: Ισχυρή η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών και το 2008

Οι μεγάλοι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι είναι σε θέση να διατηρήσουν την ισχυρή κερδοφορία τους και το 2008 παρά τις σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες και κάποιες ενδείξεις για επιβράδυνση της επέκτασης των χορηγήσεων σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings.

Η έκθεση του ξένου οίκου αναφέρεται στις Eθνική Τράπεζα, EFG Eurobank [EFGr.AT] , Alpha Bank [ACBr.AT] , Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] , Emporiki Bank και ATEbank.

«Οι περισσότερες μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν, τα τελευταία έτη, ωφεληθεί από την ισχυρή εγχώρια αγορά και έχουν δημιουργήσει ισχυρά δίκτυα πωλήσεων στις ταχέως αναπτυσσόμενες γειτονικές χώρες που θα υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία τους», υπογραμμίζει στην έκθεσή του η Fitch Ratings.

«Το τραπεζικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη θα παραμείνει σχετικά ευνοϊκό και το 2008 λόγω των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης και την πιστωτική επέκταση στον ιδιωτικό τομέα. Ο ρυθμός επέκτασης των χορηγήσεων, ωστόσο, είναι πιθανό να είναι κάπως χαμηλότερος από το 2006 και 2007».

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |