Thursday, April 24, 2008

Aspis: Απόφαση για εξαγορά επιπλέον ποσοστού στην Aspis Bank από Commercial – Έκτ.Γ.Σ στις 30/5 για rights – ΔΣ

Aspis: Απόφαση για εξαγορά επιπλέον ποσοστού στην Aspis Bank από Commercial – Έκτ.Γ.Σ στις 30/5 για rights – ΔΣ

Κατά την Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Απριλίου 2008, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Όπως η Εταιρεία προχωρήσει στην εξαγορά του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank A.T.E (η «ΑΒ») από την Commercial Value AAE σε μετρητά. Η Εταιρεία ήδη κατέχει το 4,998% στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΒ ως εκ τούτου η συμμετοχή της Εταιρείας θα αυξηθεί στο 24,998% με μελλοντική προοπτική απόκτησης μέχρι και 30%.

2. Όπως συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας την 30η Μαΐου 2008 στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, στη διεύθυνση Ανδρέα Χάλιου 1, Έγκωμη, Λευκωσία, και ώρα 12,00 μμ, για να τεθεί προς έγκριση ψήφισμα που αφορά την έκδοση και παραχώρηση νέων μετοχών της Εταιρείας υπό τη μορφή Δικαιωμάτων Προτίμησης («ΔΠ»). Για κάθε υφιστάμενη μετοχή αναλογεί 1 ΔΠ και για κάθε 4 ΔΠ ο κάτοχος τους θα δικαιούται να αγοράσει μια νέα μετοχή της Εταιρείας στην τιμή των €1.50.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου της Εταιρείας θα χρησιμοποιηθούν για την συμμετοχή της Εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΒ με 20%.

Η συμμετοχή της Εταιρείας στην εταιρεία ΑΒ υπόκειται στην έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Η ASPIS BANK Α.Τ.Ε ιδρύθηκε το 1992 και είναι η πρώτη ιδιωτική στεγαστική τράπεζα στην Ελλάδα. Το 2001 από Στεγαστική Τράπεζα μετατράπηκε σε Εμπορική Τράπεζα, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και εταιρείες. Εκμεταλλευόμενη τις συνέργειες του Συγκροτήματος Ασπίς (πελατειακή βάση, ασφαλιστικό δίκτυο πωλήσεων κ.λ.π.) έχει καταφέρει να είναι μια μεσαίου μεγέθους και χαμηλού κόστους εξειδικευμένη τράπεζα. Διαθέτει 72 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Το εγκεκριμένο γραφείο της ASPIS BANK A.T.E. βρίσκεται στη Όθωνος 4, 105 57 Αθήνα.

Λεπτομέρειες του ψηφίσματος που θα σταλεί στους μετόχους της Εταιρείας θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επίσης αποφασίστηκε και ο διορισμός του κ. Δημήτρη Βιδάλη στη θέση του Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με άμεση ισχύ. Ο κ. Βιδάλης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Commercial Value AAE και έχει ευρεία γνώση επί ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |