Wednesday, April 2, 2008

Evraz: Οι υψηλές τιμές χάλυβα εκτόξευσαν τα κέρδη

Evraz: Οι υψηλές τιμές χάλυβα εκτόξευσαν τα κέρδη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση της κερδοφορίας της κατά 56% ανακοίνωσε για το 2007 η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ρωσίας Evarz, χάρη στις υψηλότερες τιμές και τη συνεχιζόμενη επέκτασή της στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,14 δισ. δολάρια έναντι 1,38 δισ. δολαρίων το 2006. Παρόλα αυτά, δεν ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 2,3 δισ. δολάρια.

Η συνολική παραγωγή χάλυβα της εταιρείας διαμορφώθηκε πέρυσι στα 16,3 εκατ. μετρικούς τόνους.

Όπως είχε ανακοινώσει η Evraz στις αρχές του έτους, οι τιμές των κατασκευαστικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 45% πέρυσι, ενώ οι τιμές των ημι-ολοκληρωμένων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 24%. Η χαλυβουργία, μέτοχος της οποίας είναι και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αναπλήρωσε επίσης την πτώση της παραγωγής της στη Ρωσία κατά 8,2%, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της εκτός της χώρας.

Η Evraz δαπάνησε πέρυσι συνολικά 3,7 δισ. δολάρια για την επέκτασή της στο εξωτερικό, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο συμφώνησε να καταβάλει έως και 2,2 δισ. δολάρια και νέες μετοχές για την απόκτηση μονάδων στην Ουκρανία.

Φέτος, συμφώνησε να εξαγοράσει την SSAB Svenskt Staal AB έναντι 4,03 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει μονάδες ελασμάτων και αγωγούς στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |