Wednesday, April 2, 2008

MPB: Έναρξη κάλυψης από Cheuvreux

MPB: Έναρξη κάλυψης από Cheuvreux

Την έναρξη κάλυψης της μετοχής της Marfin Popular με τιμή στόχο €6,2 και σύσταση outperform, ανακοίνωσε σήμερα ο επενδυτικός βραχίονας της Credit Agricole, Cheuvreux.

Η Cheuvreux σε έκθεση της, ημερομηνίας 2 Απριλίου 2008, χαρακτηρίζει τη Marfin ως ένα «growth story σε discount». Όπως σημειώνεται, η τράπεζα καταγράφει το 2008 μία από τις χειρότερες αποδόσεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 41% έναντι υποχώρησης 25% του κλάδου. «Η μείωση αυτή παρέχει ένα καλό «σημείο εισόδου», καθώς η τράπεζα παρέχει ελκυστικό μείγμα υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, χαμηλών πολλαπλασιαστών υψηλής ρευστότητας και ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας», σημειώνεται.

Η Cheuvreux αναφέρεται στο consensus και το guidance της διοίκησης της Μarfin, σύμφωνα με το οποίο, η μετοχή διαπραγματεύεται 7,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, με discount 30% έναντι των ελληνικών τραπεζών. Οι δικές της εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το Ρ/Ε για το 2008 διαμορφώνεται στο 8,6 (discount 16% έναντι των ελληνικών τραπεζών).

Όπως τονίζεται, ο λόγος της τρέχουσας τιμής προς την εμπράγματη λογιστική αξία (1,8x), υποδηλώνει διατηρήσιμες αποδόσεις της τάξης του 20% περίπου, αν υπάρξει υπόθεση για μηδενική ανάπτυξη και ένα κόστος κεφαλαίου της τάξης του 11,5%.

Σε σχέση με τις προβλέψεις κερδοφορίας, αναφέρεται ότι είναι 15% κάτω των εκτιμήσεων της διοίκησης της Marfin. Η Cheuvreux αναμένει, μεταξύ άλλων, χαμηλότερα περιθώρια, χαμηλότερα οργανικά κέρδη, αυξημένες επισφάλειες αλλά την ίδια δομή κόστους.

Η Cheuvreux αναμένει ότι η Marfin θα πετύχει κέρδη €490 εκ. το 2008 και €629 εκ. το 2009. Το κέρδος ανά μετοχή εκτιμάται να διαμορφωθεί στα €0,62 φέτος και €0,80 το επόμενο έτος.

Ρίσκα στις προβλέψεις της Cheuvreux είναι η αναθεώρηση των «φιλόδοξων» εκτιμήσεων της Marfin, η επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης, χαμηλότερα οργανικά κέρδη αλλά και ο μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο ανταγωνισμό στο international banking.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |