Wednesday, April 30, 2008

ΟΤΕ: Έκλεισε το deal - Πάνω από τα 26 ευρώ πουλάει το Δημόσιο

ΟΤΕ: Έκλεισε το deal - Πάνω από τα 26 ευρώ πουλάει το Δημόσιο

Έκλεισε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το deal, μεταξύ της Deutsche Telekom και του Ελληνικού Δημοσίου.Καθοριστικός αποδεικνύεται και ο ρόλος της MIG στην επίτευξη της συμφωνίας καθώς μέσω αυτής η Deutsche Telekom αποκτά μετοχές στον ΟΤΕ. Σήμερα γερμανική πλευρά ενημέρωσε την MIG για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με το ελληνικό δημόσιο. Η μετοχή του ΟΤΕ αντιδρά έντονα θετικά μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα τα βασικά θέματα που είχαν τεθεί, ενώ τοΔημόσιο κατάφερε να πείσει τη γερμανική πλευρά να αγοράσει μέρος της συμμετοχής του στον ΟΤΕ σε τιμή πάνω από τα 26 ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι στα 26 ευρώ θα πουλήσει η MIG το 19,99% που κατέχει στον ΟΤΕ.

Η διϋπουργική επιτροπή που συνεδρίασεμάλλον δεν θα προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, καθώς αναμένεται η οριστικοποίηση επί μέρους τεχνικών θεμάτων.

Επίσης, δεν αποκλείεται λόγω αυτών των διαδικαστικών θεμάτων να δοθεί παράταση στη προθεσμία των συνομιλιών κατά μία εβδομάδα από τις 7 στις 14 Μαϊου.

Δημόσιο και Deutsche Telecom συμφώνησαν τόσο στα θέματα του management , στα μέλη που θα απαρτίζεται η διοικητική πυραμίδα και το διοικητικό συμβούλιο ενώ συμφωνία υπήρξε και στα θέματα στρατηγικής ανάπτυξης.

Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του δημοσίου και της Deutsche Telecom θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιταχύνθηκε καθώς είχαν υπάρξει ρήτρες στην συμφωνία με την MIG που έπρεπε να τηρηθούν. Εκπρόσωποι της Deutsche Telecom πάντως ενημέρωσαν την MIG ότι έχει επέλθει συμφωνία.

Η MIG που ουσιαστικά πέτυχε την αρχική συμφωνία με την Deutsche Telecom αναμένει την διευθέτηση διαδικαστικών πλέον θεμάτων ώστε να πωλήσει το 19,99% του ΟΤΕ και να λάβει από την Deutsche Telecom 2,55 δις ευρώ.

Η καθαρή υπεραξία που θα αποκομίσει η MIG σε μετά φόρων βάση ανέρχεται στα 180 με 200 εκατ ευρώ και θα εγγραφούν στα κέρδη του α΄ τριμήνου του 2008.

Σε προ φόρων βάση η υπεραξία ανέρχεται στα 225 εκατ ευρώ.

Η MIG έχει αποφασίσει να αποπληρώσει άμεσα όλο τα δάνεια της ύψους 1,2 δις ευρώ και με την καθαρή ρευστότητα ύψους 1,3 δις ευρώ θα υλοποιήσει πρόγραμμα εξαγορών στο εξωτερικό.

REPORTER.GR

No comments:

Share |