Tuesday, March 4, 2008

Μετ' εμποδίων η έρευνα για την κατρακύλα της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου

Μετ' εμποδίων η έρευνα για την κατρακύλα της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου


Λευκωσία: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Χαραλάμπους δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν ήταν σε θέση να ερευνήσει αποτελεσματικά την κάθετη πτώση της αξίας των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, τόσο λόγω των προβλημάτων στο λογισμικό του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, όσο και εξαιτίας της απεργίας στην Τράπεζα της Ελλάδος, που σήμερα κράτησε κλειστό το ΧΑ. Ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε ότι, λόγω αυτών των προβλημάτων, τα στοιχεία που αφορούν σε κρίσιμες συναλλαγές, δεν είναι στη διάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η πτώση της τιμής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου άρχισε λίγο πριν από την ανακοίνωση του νέου επιχειρηματικού πλάνου της Τράπεζας.

Από τις 25 Φεβρουαρίου οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου έχασαν το 23% της αξίας τους, εξανεμίζοντας ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τους επενδυτές. Η πτωτική πορεία των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου έχει συμπαρασύρει, σε μικρότερο βαθμό και την αξία των μετοχών άλλων τραπεζών.

Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα διερευνηθεί πλήρως, αφού εξασφαλισθούν στοιχεία ως προς τα άτομα ή τους οργανισμούς που βρίσκονται πίσω από τη μαζική πώληση μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.

Ο δείκτης του ΧΑΚ, ύστερα από μια συνεχή πτώση που ξεκίνησε πριν από οκτώ ημέρες, παρουσίασε σήμερα αύξηση 2,43% και έκλεισε στις 3.233,33 μονάδες.

PHILELEFTHEROS.COM

No comments:

Share |