Tuesday, March 4, 2008

Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών [Βλέπε άρθρο] , καθώς λόγω της συνέχισης της απεργίας των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, το σύστημα πληρωμών Target δεν θα λειτουργούσε και ήταν αδύνατη η εκκαθάριση των συναλλαγών.

Ετσι, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ και του ΧΠΑ (Χρηματιστηρίου Παραγώγων).

«Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την απόφαση (Α.Π. 8359) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΧΑΕ για τη μη πραγματοποίηση της εκκαθάρισης και του διακανονισμού των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις αγορές Αξιών & Παραγώγων του ΧΑ, έως ότου η Τράπεζα της Ελλάδος μπορέσει να προβεί σε χρηματικό διακανονισμό των συναλλαγών, και αφού έλαβε υπόψη του, τους σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του επενδυτή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Χ.Α.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |