Tuesday, March 4, 2008

Κάτω από τα 100 δολ. υποχώρησε το αργό μετά τη σύσταση για διατήρηση της παραγωγής στον ΟΠΕΚ

Κάτω από τα 100 δολ. υποχώρησε το αργό μετά τη σύσταση για διατήρηση της παραγωγής στον ΟΠΕΚ

Σύσταση να διατηρήσουν αμετάβλητη την ημερήσια παραγωγή τους μετά την αυριανή Σύνοδο στη Βιέννη απηύθυνε η Συμβουλευτική Επιτροπή του ΟΠΕΚ στα 13 κράτη μέλη του οργανισμού. Η σύσταση αυτή, η οποία πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η πετρελαϊκή ζήτηση δείχνει να καταγράφει φθίνουσα πορεία, οδήγησε το αργό σε απώλειες μεγαλύτερες των δύο δολαρίων ανά βαρέλι, μετά το νέο ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί χθες. Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Απριλίου κατέγραψε απώλειες 2,65% και διαμορφώθηκε στα 99,74 δολάρια ανά βαρέλι. Απώλειες της τάξεως του 2,59% κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, με την τιμή του να διαμορφώθηκε στα 98,24 δολάρια ανά βαρέλι.

Επίσης, το χθεσινό ιστορικό χαμηλό του δολαρίου έναντι του ευρώ οδήγησε τους επενδυτές σε εναλλακτικές τοποθετήσεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων μεταξύ των οποίων και το πετρέλαιο το οποίο «αναρριχήθηκε» κοντά στα 104 δολάρια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που θα έρθουν αύριο στη δημοσιότητα για τα αμερικανικά αποθέματα αργού και την συνεχή τους ενίσχυση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στο ράλι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |