Friday, February 8, 2008

Julius Baer: 31% υψηλότερα κέρδη το 2007


Julius Baer: 31% υψηλότερα κέρδη το 2007

ΑΥΞΗΣΗ 31% σημείωσαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της Julius Baer Group, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης διαχειρίστριας κεφαλαίων της Ελβετίας, μετά την άνοδο των περιουσιακών στοιχειών των πελατών της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,14 δισ. ελβετικά φράγκα (1,03 δισ. δολ.) από 868 εκατ. φράγκα το 2006, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια πελατών αυξήθηκαν στα 405 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 361 δισ. ελβετικά φράγκα το προηγούμενο έτος.

Η Julius Baer άνοιξε γραφεία στην Ασία και τη Μέση Ανατολή και προσέλαβε τραπεζίτες από ανταγωνίστριές της, όπως από την UBS AG για να καλύψει την αύξηση του πλούτου εκτός της ελβετικής αγοράς. Χθες η Deutsche Bank AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε 8% χαμηλότερα προ φόρων κέρδη.

Κατά μέσον όρο εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Julius Bear θα ήταν 1,03 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι μετοχές της Julius Baer έχουν υποχωρήσει φέτος 23%, καθώς ανησυχία επικράτησε, ότι η κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ και η υποχώρηση 11% των Χρηματιστηρίων διεθνώς, θα μειώσουν τα κέρδη της. Η μετοχή της χθες υποχώρησε 4,9% φθάνοντας στα 72,1 ελβετικά φράγκα η μία.

Για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη διαχείριση κεφαλαίων η Julius Baer άνοιξε ή σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία στη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, το Κάϊρο, το Αμπου Ντάμπι, το Μέξικο Σίτι, την Μπογκοτά και το Μοντεβιδέο. Τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την εξαγορά της Capital Invest (Monaco) SAM αυξάνοντας τα υπό διαχείριση κεφάλαια περισσότερο από 400 εκατ. ελβετικά φράγκα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |