Friday, February 8, 2008

E-shopping για 10% Κυπρίων το 2007

E-shopping για 10% Κυπρίων το 2007


Μικρή παραμένει η χρήση του διαδικτύου στην Κύπρο για αγορές προϊόντων σε σχέση με την Ευρώπη. Όπως διαφαίνεται από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ποσοστό 10% των Κυπρίων ηλικίας 16 - 74 ετών χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Ο μέσος όρος της ΕΕ για αγορές προϊόντων μέσω διαδικτύου ανήλθε στο 30%.

Οι χώρες που είναι περισσότερο εξοικειωμένες με τη χρήση του διαδικτύου για αγορές προϊόντων είναι η Ολλανδία, η Δανία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία. Στις χώρες αυτές το ποσοστό αγορών μέσω του διαδικτύου ανήλθε στο 55%, 55% (στοιχεία 2006), 53%, 53% και 52% αντίστοιχα.

Στον πάτο βρίσκονται οι χώρες που εντάχθηκαν πριν ένα χρόνο στην ΕΕ. Στη Ρουμανία και Βουλγαρία το ποσοστό των ατόμων 16 - 74 χρόνων που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να αγοράσουν προϊόντα ανέρχεται μόλις στο 3%. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι μόλις 8%.

Internet Banking

Όσον αφορά το internet banking, το ποσοστό των Κυπρίων που το χρησιμοποίησαν το 2007 έφθασε το 31% από 44% που ήταν ο μέσος όρος της ΕΕ.

Τα στοιχεία της Eurostat δημοσιεύονται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται στις 12 Φεβρουαρίου. Όπως διαφαίνεται, το 12% των ευρωπαίων απέφυγαν να ψωνίσουν μέσω διαδικτύου για λόγους ασφάλειας.

Οι χώρες που εκφράζουν περισσότερες ανησυχίες για θέματα ασφάλειας διαδικτύου είναι η Ισπανία, η Φινλανδία και η Κύπρος. Στις χώρες αυτές το ποσοστό των ατόμων που δεν ψώνισαν το 2006 φοβούμενοι θέματα ασφάλειας ανήλθε στο 27%, 26% και 20% αντίστοιχα.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |