Tuesday, January 29, 2008

JP Morgan και Merrill Lynch ''ψηφίζουν'' Ευρώπη

JP Morgan και Merrill Lynch ''ψηφίζουν'' Ευρώπη

Eνώ η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένει υψηλή, το πρόσφατο δυνατό sell-off έχει αρχίσει και ενθαρρύνει κάπως του ταύρους των αγορών. Ετσι, μετά την χθεσινή έκθεση της Lehman Brothers, σήμερα οι JP Morgan και Merrill Lynch βγαίνουν και αυτές και στηρίζουν δυναμικά τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Η JPMorgan προχωρά σε αναβάθμιση των συστάσεων της για τις μετοχές της Γηραιάς Ηπείρου σε οverweight ενώ παράλληλα υποβαθμίζει σε ουδέτερη την σύσταση της για τα ομόλογα. Συγκεκριμένα τονίζει ότι προτιμά τις βρετανικές μετοχές και αλλάζει την προτίμηση ψηφίζοντας πλέον τις κυκλικές μετοχές έναντι των αμυντικών.

Οπως τονίζουν οι αναλυτές, ενώ οι ανησυχίες γύρω από τις αγορές- όπως αυτές που έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη καθώς και τις αρνητικές προβλέψεις για την εταιρική κερδοφορία - δεν φαίνεται να υποχωρούν σύντομα, ο δείκτης MSCI της Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε στα επίπεδα των 1300 μονάδων, τα οποία και αποτελούν τον ορισμό του σεναρίου της ευρωπαϊκής bear market. Oπως δείχνουν τα πράγματα το risk/reward για τις μετοχές έχει πλέον βελτιωθεί σημαντικά.

Οι μετοχές είναι σημαντικά ελκυστικότερες από τα ομόλογα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ευρώπης τονίζει σήμερα η Merrill Lynch. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, οι μερισματικές αποδόσεις των ευρωπαϊκών μετοχών είναι τόσοι χαμηλές σε σχέση με τις πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων , όπως τονίζει ο διεθνής οίκος.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το πρόσφατο ξεπούλημα αποτελεί μία ασυνήθιστη επενδυτική ευκαιρία, η οποία βασίζεται σε τρία πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά . Πρώτον, όπως προαναφέραμε, οι μετοχές είναι πολύ φθηνότερες σήμερα σε σχέση με τα ομόλογα. Δεύτερον, η κρίση της πιστωτικής αγοράς φαίνεται πως έχει αποτιμηθεί από την αγορά και τρίτον, οι μετοχές της Γηραιάς Ηπείρου φαίνεται πως έχουν αποτιμήσει επίσης και σε σημαντικό βαθμό, τις συνέπειες της ύφεσης της εταιρικής κερδοφορίας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |