Tuesday, January 29, 2008

Countrywide Financial: Ζημιές 422 εκατ. στο δ΄ τρίμηνο

Countrywide Financial: Ζημιές 422 εκατ. στο δ΄ τρίμηνο

Ζημιές ύψους 422 εκατ. δολαρίων κατέγραψε στο τέταρτο τρίμηνο η δανείστρια ενυπόθηκων δανείων Countrywide Financial, την οποία πρόκειται να εξαγοράσει η Bank of America, καθώς ο αριθμών των μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε, σοβούσης της πιστωτικής και στεγαστικής κρίσης στις ΗΠΑ.
Αναλυτικότερα, οι ζημίες της είναι της τάξης των 79 λεπτών ανά μετοχή, έναντι κερδών 621,6 εκατ. δολαρίων ή 1,01 δολαρίου ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές της τάξης των 28 λεπτών ανά μετοχή.

Η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει το 86% της αξίας της το τελευταίο δωδεκάμηνο και τώρα βρίσκεται στα 5,95 δολάρια. Επίσης, βρίσκεται περίπου 17% χαμηλότερα από τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν όταν είχε κλείσει η συμφωνία με την Bank of America, στα 7,16 δολάρια ανά μετοχή, γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της συμφωνίας.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο, καθιστώντας την Bank of America τη μεγαλύτερη δανείστρια ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, διαχειρίστρια του 25% των στεγαστικών δανείων στη χώρα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |