Monday, January 14, 2008

Ρεκόρ κερδών αναμένει το Deutsche Boerse για το 2008

Ρεκόρ κερδών αναμένει το Deutsche Boerse για το 2008

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει το κεφάλαιο στους μετόχους εξετάζει το Deutsche Boerse.
ΚΕΡΔΗ ρεκόρ αναμένεται να παρουσιάσει το Deutsche Boerse το τρέχον έτος, χάρη στις διαπραγματεύσεις των ρευστών αγορών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει το κεφάλαιο στους μετόχους, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του διευθύνοντος χρηματοοικονομικού συμβούλου του γερμανικού χρηματιστηρίου.

Αναλυτικότερα ο Τόμας Αϊχελμάν αναφέρει σε συνέντευξή του ότι σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις που συνέταξε το Deutsche Boerse, το 2008 ενδέχεται να αποτελέσει ένα ακόμα έτος -ρεκόρ. Ωστόσο είναι δύσκολο ακόμα να ανακοινωθούν ακριβείς προβλέψεις για τα κέρδη.

Όμως είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών και παράλληλα θα παρατηρηθεί ταχύτερη ανάπτυξη σε ορισμένες παραγωγικές περιοχές. Ο Αϊχελμάν πρόσθεσε ότι εκτιμά ότι η ρευστότητα στις αγορές θα εξακολουθήσει και στα επόμενα προσεχή τρίμηνα και το γεγονός αυτό θα αποφέρει περαιτέρω κέρδη στο Deutsche Boerse. Οι δηλώσεις του διευθύνοντος χρηματοοικονομικού συμβούλου συνέβαλαν στην ενίσχυση των μετοχών της γερμανικής αγοράς.

Την ίδια στιγμή σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του Deutsche Boerse έχει παίξει και το αμερικανικό αντισταθμιστικό ταμείο Atticus Capital, το οποίο κατέχει το 11% του γερμανικού χρηματιστηρίου.

Το Atticus Capital ήταν μάλιστα και ένας από τους μετόχους που προσπάθησε να πείσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του χρηματιστηρίου να μην υποβάλει πρόταση εξαγοράς για το London Stock Exchange.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |