Friday, December 21, 2007

Φιλική συμφωνία MIG - OTE

Φιλική συμφωνία MIG - OTE


Σε κοινή συμφωνία για μη σύγκλιση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που ζήτησε η Marfin Investment Group προχώρησαν σήμερα OTE και ΜΙG βάζοντας φρένο στην όξυνση που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ τους. Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις των δύο μερών συμφωνήθηκε ύστερα από συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των εκπροσώπων της ΜΙG, ότι το συμφέρον της εταιρίας, των μετόχων και των εργαζομένων της, επιβάλει τη μη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Το ΔΣ του ΟΤΕ αποφάσισε επίσης τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από τα μέλη του κ.κ. Ι. Γεωργάνα, Π.Ταμπούρλο και Θ. Βενιάμη, η οποία και θα επιβλέψει τη διαπραγμάτευση των όρων της μακροχρόνιας χρηματοδότησης της εξαγοράς των μειοψηφιών της COSMOTE. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο θέμα το οποίο είχε θέσει η MIG, δηλαδή την διαδικασία και τους όρους ανάληψης δανεισμού ύψους 2,7 €δισ., για χρηματοδότησης εξαγοράς των μειοψηφιών της COSMOTE. Σύμφωνα με το euro2day, o κ. Βενιάμης είναι από τους μεγαλομετόχους και μέλος του advisory board της MIG.

Η MIG είχε ζητήσει επίσης να ορίσει το δικό της εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΟΤΕ. Οι σημερινές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών δεν κάνουν καμμία αναφορά στο συγκεκριμένο αίτημα.

H MIG είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ με ποσοστό κοντά στο 19%, το οποίο αγόρασε στην χρηματιστηριακή αγορά με κόστος που ξεπερνά τα €2 δισ. Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 28%.

Πρόσφατα, η Ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε με νομοθετική ρύθμιση την αγορά ποσοστού πέραν του 20% σε εταιρείες στρατηγικής σημασίας χωρίς την έγκριση της.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |