Monday, April 2, 2012

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης του ISM


ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης του ISM


Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου βελτιώθηκε περαιτέρω το Μάρτιο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το Institute for Supply Management.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης του ISM σκαρφάλωσε στις 53,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από 52,4 μονάδες το Φεβρουάριο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 53 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Μετρήσεις πάνω από το επίπεδο του 50 δείχνουν ανάπτυξη της δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου. Σύμφωνα με την έκθεση του ISM ο αμερικανικός μεταποιητικός κλάδος παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης για 32 διαδοχικούς μήνες.

Στα επιμέρους στοιχεία ο δείκτης νέων παραγγελιών διολίσθησε στις 54,5 μονάδες το Μάρτιο από 54,9 μονάδες το Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης της παραγωγής σκαρφάλωσε στις 58,3 μονάδες από 55,3 μονάδες.

Ο δείκτης για την απασχόληση διαμορφώθηκε στις 56,1 μονάδες από 53,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ τέλος ο δείκτης των αποθεμάτων αναρριχήθηκε στις 50,0 μονάδες από 49,5 μονάδες.



source: capital.gr

No comments:

Share |