Wednesday, April 4, 2012

ΗΠΑ: Στα δικαστήρια CFTC - JPMorgan για την κατέρρευση της Lehman Brothers


ΗΠΑ: Στα δικαστήρια CFTC - JPMorgan για την κατέρρευση της Lehman Brothers


Πρόστιμο για ενέργειες που συνδέονται με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 αναμένεται να επιβληθεί στην JPMorgan από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους New York Times, η Commodity Futures Trading Commission (CFTC) αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά της τράπεζας εντός της εβδομάδας με την υπόθεση να καταλήγει σε διακανονισμό και την καταβολή προστίμου 20 εκατ. δολ.

Η CFTC αναμένεται να κατηγορήσει την JPMorgan για υπερβολική επέκταση της πίστωσης της Lehman τα δύο χρόνια πριν την χρεοκοπία της. Η JPMorgan επέκτεινε την πίστωση χρησιμοποιώντας ανακριβής αποτίμηση της αξίας της Lehman, υπολογίζοντας χρήματα των πελατών της ως περιουσία της επενδυτικής τράπεζας. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα, οι εταιρείες, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα χρήματα πελατών για την εξασφάλιση πιστώσεων.

Η CFTC θα κατηγορήσει την τράπεζα για διακράτηση ξεχωριστών κεφαλαίων πελατών της Lehman για διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων τα οποία έπρεπε να παραδώσει στις αρχές.



source: capital.gr

No comments:

Share |