Wednesday, April 4, 2012

Αποκαθίσταται η παροχή ρεύματος


Αποκαθίσταται η παροχή ρεύματος

Άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές της ελεύθερης Κύπρου που είχε διακοπεί γύρω στις 4.45 τα ξημερώματα, όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας μία από τις μονάδες παραγωγής στη Δεκέλεια, και μέσα σε δύο με τρεις ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Αρχής Χάρης Θράσου δήλωσε στη StockWatch ότι μέχρι τις 09.45 το τεχνικό προσωπικό που απασχολείται στο σύστημα διαχείρισης παροχής ενέργειας κατάφερε να δώσει ρεύμα περίπου στο 50% του συνόλου των περιοχών της ελεύθερης Κύπρου.

«Ευελπιστούμε ότι το αργότερο μέχρι το μεσημέρι θα αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο», σημείωσε ο κ. Θράσου.

Όπως επεσήμανε, η διαδικασία διόρθωσης της τεχνικής βλάβης και η ταυτόχρονη αποκατάσταση παροχής ενέργειας θα γίνεται σταδιακά καθώς θα πρέπει να προστατευθεί το γενικό σύστημα της ΑΗΚ, ώστε να μην υπάρξει αποσυντονισμός και επέκταση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από μονάδα του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας και σε λίγο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε η βλάβη και στις υπόλοιπες μονάδες τόσο στη Δεκέλεια όσο και στη Μονή. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν και οι κινητές μονάδες στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού. Προκλήθηκε εμπλοκή και σε άλλες μονάδες επηρεάζοντας και τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού.

Το black out είχε θέσει σε συναγερμό την Αρχή Ηλεκτρισμού αλλά και την αστυνομία άνδρες της οποίας βρίσκονται σε δεκάδες διασταυρώσεις όπου υπάρχουν φώτα τροχαίας για διευκόλυνση του κυκλοφοριακού συστήματος.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |