Wednesday, April 4, 2012

Βρετανία: Άνοδος των τιμών κατοικιών το Μάρτιο



Βρετανία: Άνοδος των τιμών κατοικιών το Μάρτιο

Λονδίνο (Dow Jones) – Οι βρετανικές τιμές κατοικίας σημείωσαν άνοδο το Μάρτιο, καθώς οι αγοραστές πρώτης κατοικίας έσπευσαν να επωφεληθούν από την φοροαπαλλαγή που ίσχυε μέχρι το τέλος του μήνα, ανακοίνωσε η Halifax.

Σύμφωνα με την ίδια, η μέση τιμή μιας κατοικίας σημείωσε άνοδο 2,2% το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, μετά από την πτώση κατά 0,4% του προηγουμένου μήνα.

Οι τιμές υποχώρησαν 0,6% σε ετήσια βάση στο α΄ τρίμηνο, και είναι η μικρότερη πτώση ετησίως, από τον Οκτώβριο του 2010.

Η Halifax ανακοίνωσε ότι η κατακόρυφη μηνιαία άνοδος αναμένεται να αναδείξει πώς ο μικρός αριθμός των συνδιαλλαγών διογκώνει τις κινήσεις των τιμών.

Ακόμη, αποτυπώνει το ότι οι αγοραστές πρώτης κατοικίας προσπαθούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος μέχρι τη λήξη της ισχύς του μέτρου για αγορά κατοικίας αξίας μικρότερης των 250.000 στερλίνων.

«Οι προσπάθειες από τους αγοραστές πρώτης κατοικίας να επωφεληθούν από την ισχύ του μέτρου μέχρι το τέλος του μήνα, πιθανότατα έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους τελευταίους μήνες και ίσως έχουν βοηθήσει στη στήριξη των τιμών», δήλωσε ο Martin Ellis, οικονομολόγος της Halifax.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι θα είναι μικρή συνολικά η κίνηση στις τιμές φέτος, δεδομένου ότι η βρετανική οικονομία δεν θα υποστεί κάποια σημαντική υποχώρηση», δήλωσε ο Ellis.

Η Halifax είναι μέλος της Lloyds Banking Group.





source: capital.gr

No comments:

Share |