Wednesday, February 15, 2012

ΗSBC: Στα € 5 δισ. οι ζημίες της Εθνικής από PSI


ΗSBC: Στα € 5 δισ. οι ζημίες της Εθνικής από PSI



Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας περιμένει ζημίες 5 δισ. ευρώ από το PSI, ενώ έχει αντλήσει 6,5 δισ. ευρώ από τα τριετή δάνεια της ΕΚΤ και 5 δισ. ευρώ από τον ELA. Ζημίες 1,3 δισ. ευρώ αναμένει από το PSI η Μarfin.

Όπως σημειώνει η ΗSBC σε έκθεση της για της τράπεζες της νότιας Ευρώπης, οι ελληνικές τράπεζες είναι επικεντρωμένες στο PSI και τα αποτελέσματα της έκθεσης της Blackrock.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας περιμένει οι ζημίες από το PSI να διαμορφωθούν στα 5 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι η θέση της τράπεζας είναι καλύτερη από αυτή των ανταγωνιστών της όσον αφορά πιθανές απώλειες από την έκθεση της Blackrock.

Παράλληλα, η διοίκηση ανέφερε στην HSBC ότι σκοπεύει να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την ενίσχυση των κεφαλαίων της κατά 3,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων μετοχών.

Η Εθνική έχει αντλήσει 5 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ELA και 6,3 δισ. ευρώ από τα τριετή δάνεια (LTRO) της ΕΚΤ.


Την ίδια ώρα η διοίκηση της Marfin αναμένει ζημίες 1,3 δισ. ευρώ από το PSΙ και άλλα 300 εκατ. ευρώ από άλλες επισφάλειες.

Όσον αφορά τις ενέργειες για την κάλυψη των 1,97 δισ. ευρώ η Marfin θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της της ήδη εγκεκριμένης ανταλλαγής Αξιόγραφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου μέχρι ποσού 738 εκατ. ευρώ και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 660 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 65 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εκδοθεί.

Η διοίκηση σχεδιάζει να συγκρατήσει κατά 10% το λειτουργικό κόστος τα επόμενα δύο χρόνια, κυρίως μέσω της μείωσης των υποκαταστημάτων.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |