Wednesday, February 15, 2012

Βρετανία: Σε υψηλό δύο ετών οι αιτήσεις για επιδομα ανεργίας τον Ιανουάριο



Βρετανία: Σε υψηλό δύο ετών οι αιτήσεις για επιδομα ανεργίας τον Ιανουάριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε ο αριθμός των Βρετανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο με το συνολικό τους αριθμό να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 6.900 έναντι 1.900 το Δεκέμβριο και 500 που ανέμεναν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Με την παραπάνω αύξηση ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων έφτασε στα 1,61 εκατ. ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος από τον Ιανουάριο του 2010.

Επίσης ο αριθμός των ανέργων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο μέτρησης (ILO) αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο, αν και η άνοδος ήταν η μικρότερη από τον περασμένο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 48 χιλ. στους τρεις μήνες έως το Δεκέμβριο με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 2,67 εκατ.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 8,4%. Η τελευταία φορά που το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο ήταν στους τρεις μήνες έως το Νοέμβριο του 1995.





source: capital.gr

No comments:

Share |