Friday, February 17, 2012

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Christian Wulff


Την παραίτηση του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Christian Wulff μια ημέρα μετά το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της ασυλίας του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη διερεύνηση των προσωπικών οικονομικών του συναλλαγών.

Ο Wulff ανακοίνωσε ότι η παραίτηση του έχει άμεση ισχύ. Ο Horst Seehofer, πρόεδρος της Άνω Βουλής της Γερμανίας, αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε ο Wulff.

Ο Seehofer είναι πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Angela Merkel.

Η παραίτηση του Wulff ακολουθεί σειρά σκανδάλων σε σχέση με τα οικονομικά του και τις συναλλαγές που πραγματοποίησε με επιχειρηματίες ενώ ήταν κυβερνήτης.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αμηχανία στη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Angela Merkel καθώς ο Wulff αποτέλεσε προσωπική της επιλογή το 2010. Η εξέλιξη της υπόθεσης υποχρέωσε την Merkel να ακυρώσει το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι της στην Ιταλία για τη συνάντηση της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti.

source: capital.gr

No comments:

Share |