Friday, February 17, 2012

17 εταιρείες στο μικροσκόπιο Moody’s


17 εταιρείες στο μικροσκόπιο Moody’s

Η UBS AG, η Credit Suisse Group και η Morgan Stanley πιθανόν να δουν την πιστοληπτική τους διαβάθμιση να μειώνεται μέχρι και κατά τρεις βαθμίδες από τον οίκο Moody’s, ο οποίος εξετάζει 17 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες με λειτουργίες στις παγκόσμιες κεφαλαιακές αγορές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Goldman Sachs, η Deutsche Bank, η JPMorgan Chase & Co και η Citigroup, είναι ανάμεσα στις εταιρείες που μπορεί να υποβαθμιστούν κατά δύο βαθμίδες σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου Moody’s.

Όπως σημειώνεται, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s μείωσε σήμερα την αξιολόγηση κάποιων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών στηρίζοντας την ενέργεια στους κινδύνους που απορρέουν από την κρίση κρατικού χρέους της περιοχής.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της Barclays, της BNP Paribas, της Credit Agricole, της HSBC Holdings, της Macquarie Group και της Royal Bank of Canada μπορεί επίσης να μειωθεί κατά δύο βαθμίδες, ενώ της Bank of America, της Nomura, της Royal Bank of Scotland και της Societe Generale κατά μια βαθμίδα.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |