Thursday, January 12, 2012

Moody΄s: Διατηρεί το ΑΑΑ για τη Σουηδία



Moody΄s: Διατηρεί το ΑΑΑ για τη Σουηδία

(Dow Jones) – Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service διατηρεί το ΑΑΑ για το σουηδικό κρατικό χρέος, επικαλούμενος την ευέλικτη οικονομία της χώρας και το χαμηλό ποσοστό δημοσίου χρέους.

«Η Moody’s θεωρεί το ΑΑΑ της Σουηδίας ανθεκτικό, το οποίο μάλιστα παρέμεινε σχεδόν άθικτο στην κρίση, παρά τις ισχυρές δοκιμασίες», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, δίνοντας στη χώρα σταθερό outlook.

Η σουηδική οικονομία έχει βοηθηθεί από τον ανταγωνιστικό κλάδο των εξαγωγών και την ευέλικτη ισοτιμία, καθώς και από το υψηλό επίπεδο διαβίωσης και το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, που έχουν συνεισφέρει σε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, αναφέρει η Moody’s.

Εν τω μεταξύ, το χρέος της κυβέρνησης είναι σχετικά χαμηλό, στο περίπου 40% του ΑΕΠ, και το θεσμικό πλαίσιο που υιοθετείται, εγγυάται μια αυστηρή διαδικασία προϋπολογισμού, προσθέτει.

Η Moody’s τονίζει πως μπορεί να υποβαθμίσει το ΑΑΑ για τη Σουηδία εάν η χρηματοοικονομική της ισχύ αντιμετώπιζε «διαρκή προβλήματα», προσθέτοντας ωστόσο ότι αξιολογεί τις πιθανότητες της χώρας να βρεθεί σε event risk, ως πολύ χαμηλές, αντίστοιχα και με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες.




source: capital.gr

No comments:

Share |