Wednesday, December 7, 2011

Barclays: Στα 1,25 δολάρια βλέπει το ευρώ σε έξι μήνες


Barclays: Στα 1,25 δολάρια βλέπει το ευρώ σε έξι μήνες

Λονδίνο (Dow Jones) – Η Barclays Capital περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς θεωρεί ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η χαλαρή νομισματική πολιτική θα επιβαρύνει το ενιαίο νόμισμα.

Τώρα αναμένει ότι το ευρώ θα διαπραγματεύεται στα 1,25 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος σε έξι μήνες, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,32 δολάρια, ενώ υποβάθμισε και τις 12μηνες εκτιμήσεις σε 1,20 από 1,35 δολάρια.

Ωστόσο, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα διαχείρισης ισοτιμιών παγκοσμίως, εκτιμά ότι το ευρώ θα σημειώσει άνοδο έναντι του ελβετικού φράγκου, αναβαθμίζοντας την τρίμηνη εκτίμησή της για το νόμισμα στα 1,25 από τα 1,20 φράγκα. Επίσης, αναβάθμισε την εξάμηνη πρόβλεψη για το φράγκο στα 1,30 από τα 1,25 φράγκα.

Η τράπεζα αναθεώρησε πτωτικά τις εξαμηνιαίες και ετήσιες εκτιμήσεις της για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου. Τώρα εκτιμά ότι η στερλίνα θα διαπραγματεύεται στα 1,52 και 1,50 δολάρια αντίστοιχα από τα 1,57 και 1,61 δολάρια αντίστοιχα.

Αλλά εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για την επίδοση της στερλίνας έναντι του ευρώ και αναμένει ότι το ενιαίο νόμισμα θα κινηθεί χαμηλότερα, στις 0,80 στερλίνες σε 12 μήνες από τις εκτιμήσεις για 0,84 στερλίνες που ήταν η αρχική εκτίμηση.

«Επομένως, αν και η χαμηλή ανάπτυξη και η στάση της ΒοΕ πιθανότατα θα αποδυναμώσει τη στερλίνα σε σχέση με το δολάριο, εκτιμούμε πως οι προοπτικές για τη στερλίνα έχουν βελτιωθεί μερικώς σε σχέση με το ευρώ, και έχουμε προσαρμόσει τις εκτιμήσεις μας αναλόγως», αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας.





source: capital.gr

No comments:

Share |