Wednesday, December 7, 2011

ING: Επιβάρυνση €1,1 δισ. το δ΄ τρίμηνο


ING: Επιβάρυνση €1,1 δισ. το δ΄ τρίμηνο

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Dow Jones) – Μικρότερα κατά 1,1 δισ. ευρώ θα είναι το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας ING Group NV (INGA.AE) στο τμήμα προσόδων στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των ετοιμασιών για την απόσχιση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η επιβάρυνση δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της ING Bank ή της ING Insurance EurAsia.

Επίσης ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει τις αρχικές δημόσιες προσφορές των τμημάτων ασφάλισης και επενδύσεων.

«Η νέα διοικητική ομάδα στο τμήμα ασφαλειών στις ΗΠΑ προχωρά σε αποφασιστικά βήματα ώστε να αντιμετωπίσει νομικά ζητήματα, να βελτιώσει τα αποτελέσματα και να ετοιμάσει το τμήμα για το μέλλον του,» αναφέρει ο CEO, Jan Hommen, σε ανακοίνωσή του. «Οι ενέργειες που ανακοινώθηκαν σήμερα αντανακλούν τα απαραίτητα βήματα σε ένα περιβάλλον συνεχών αναταραχών στις αγορές και την επίδραση που έχει στη συμπεριφορά των ασφαλισμένων στις ΗΠΑ,» προσθέτει ο Hommen.

Η ING έκλεισε το τμήμα μεταβλητών προσόδων στις ΗΠΑ στις αρχές του 2009.

Η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα παράσχει έκτακτη χρηματοδότηση περίπου 1,1 δισ. ευρώ για τη μονάδα ασφαλειών στις ΗΠΑ ώστε να εξασφαλίσει το γεγονός της τήρησης των ρυθμιστικών κανόνων.





source: capital.gr

No comments:

Share |