Wednesday, December 7, 2011

Παναπεργία στις 15 Δεκεμβρίου


Παναπεργία στις 15 Δεκεμβρίου

Πράσινο φως άναψε η Πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων από τις 10:00 μέχρι τη μία το μεσημέρι την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, δήλωσε ότι θα υπάρξει και παράλληλη τρίωρη στάση εργασίας, εκτός από ζωτικές υπηρεσίες, ούτως ώστε η εκδήλωση,όπως είπε, να πάρει μαζικό χαρακτήρα.

Διευκρινίστηκε ότι τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ θα κατέλθουν σε τετράωρη στάση εργασίας, ξεκινώντας το απεργιακό μέτρο από τις 9:00 μέχρι τη μια το μεσημέρι.

Η δυναμική κινητοποίηση θα ξεκινήσει το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών με ομιλίες των ηγεσιών των τριών μεγάλων συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ και ακολούθως θα γίνει πορεία προς τη βουλή την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2012.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ, Νίκος Μωϋσέως, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας σε ουσιώδεις υπηρεσίες όπως είναι τα αεροδρόμια, λιμάνια, νοσοκομεία κτλ.

Επεσήμανε ακόμη ότι στόχος των δυναμικών τους κινητοποιήσεων είναι να περάσουν το μήνυμα ότι στο μέλλον δεν θα δεχθούν να θυματοποιούνται μόνο οι εργαζόμενοι. «Απαιτούμε να διορθωθεί το σπάταλο κράτος και να παταχθεί η φοροδιαφυγή», σημείωσε ο ΓΓ της ΣΕΚ.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, επανέλαβε ότι αν υπήρχε κοινωνικός διάλογος θα μπορούσαν να βρεθούν συναινετικές λύσεις και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έδιναν το ποσό που ήθελε η κυβέρνηση χωρίς συγκρούσεις και με δικαιότερο τρόπο.

Υπογράμμισε ότι ακόμη και σήμερα υπάρχει περιθώριο διεξαγωγής διαλόγου και «εμείς θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις όλοι μαζί».

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |