Thursday, November 24, 2011

Συμφωνία Dubai International Capital με πιστωτές για αναδιάρθρωση χρεών


Συμφωνία Dubai International Capital με πιστωτές για αναδιάρθρωση χρεών


Σε συμφωνία με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση χρεών ύψους 2,4 δισ. δολ. κατέληξε η θυγατρική της Dubai Holding, Dubai International Capital (DIC), όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία θα καταβάλει 2 δισ. μετά από πέντε χρόνια με επιτόκιο 2% και 400 εκατ. δολ. σε τρία χρόνια με το τρέχον επιτόκιο.

Τον Οκτώβριο η εταιρεία είχε πουλήσει την ξενοδοχειακή μονάδα της Ishraq Dubai στην Almulla Group για άγνωστο ποσό ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε πουλήσει το 45% που κατείχε στην KEF Holdings έναντι 178 εκατ. δολ. Σημειώνεται πως στα περιουσιακά στοιχεία τη DIC συγκαταλέγονται η βρετανική αλυσίδα ξενοδοχείων Travelodge και η εταιρεία αλουμινίου Almatis Holdings.

Εκτός της DIC, οι επίσης θυγατρικές της Dubai Holding, Dubai Group και Dubai Holding Commercial Operations Group έχουν προχωρήσει σε κινήσεις για την αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Μάλιστα, η Dubai Group η οποία διαπραγματεύεται την αναδιάρθρωση χρεών 10 δισ. δολ. δεν έχει πληρώσει τόκους για πάνω από ένα έτος.



source: capital.gr

No comments:

Share |