Thursday, September 15, 2011

Πτώση πωλήσεων λιανικής στη Βρετανία τον Αύγουστο


Πτώση πωλήσεων λιανικής στη Βρετανία τον Αύγουστο

Λονδίνο (Dow Jones) – Οι βρετανικές πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν τον Αύγουστο καθώς οι Βρετανοί παραμένουν διστακτικοί να ξοδέψουν, εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού, της στάσιμης ανάπτυξης των μισθών και της αβέβαιης οικονομικής προοπτικής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το εθνικό γραφείο στατιστικής ανακοίνωσε ότι ο όγκος των πωλήσεων λιανικής υποχώρησε 0,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο και ήταν αμετάβλητες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το γραφείο δήλωσε πως ήταν αδύνατο να υπολογιστεί η επίδραση στο σύνολο των πωλήσεων λιανικής από τις διαδηλώσεις που εξαπλώθηκαν και οδήγησαν και σε πλιάτσικο σε αρκετά μέρη του Λονδίνου αλλά και σε αριθμό μεγάλων πόλεων στη Βρετανία στη διάρκεια του Αυγούστου.

Στέλεχος του γραφείου στατιστικής ανακοίνωσε πως πολλές επιχειρήσεις δήλωσαν πως είχαν χάσει αρκετές πωλήσεις εξαιτίας του ότι έκλειναν νωρίς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ άλλοι επωφελήθηκαν καθώς οι καταναλωτές πήγαν να αγοράσουν από άλλες περιοχές.

Τα σημερινά στοιχεία ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεών των αναλυτών, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν πτώση 0,2% σε μηνιαία βάση και 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το μέγεθος των πωλήσεων στον κλάδο των τροφίμων υποχώρησε 0,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ενώ η αξία αυτών των πωλήσεων αυξήθηκε 5%, αναδεικνύοντας το πώς οι καταναλωτές επηρεάζονται από την αύξηση των τιμών.

Η στατιστική υπηρεσία δήλωσε ότι οι τιμές των τροφίμων υπολογίζεται ότι έχουν αυξηθεί 5,7% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση. Τα στατιστικά επίσης αποδεικνύουν ότι το μέγεθος των πωλήσεων από τα καταστήματα που πουλούν αλκοόλ και καπνό, αυξήθηκε 6,9% τον Αύγουστο, και ήταν η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το Μάρτιο του 1998.





source: capital.gr

No comments:

Share |