Wednesday, August 31, 2011

ΗΠΑ: Μπλόκο στη συμφωνία για την εξαγορά της T-Mobile από την AT&T



ΗΠΑ: Μπλόκο στη συμφωνία για την εξαγορά της T-Mobile από την AT&T


Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να μπλοκάρει τη συμφωνία εξαγοράς της T-Mobile USA από την AT&T έναντι 39 δισ. δολ. σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει αίτημα για να μπλοκάρει τη συμφωνία επισημαίνοντας ότι η συμφωνία θα πλήξει σοβαρά τον ανταγωνισμό στην αγορά των ασύρματων επικοινωνιών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταθέσει σχετικό αίτημα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον. Η αμερικανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να αποδείξει ότι η εξαγορά της T-Mobile, μονάδα της Deutsche Telekom AG, από την AT&T παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκει δικαστική εντολή για να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι η συγχώνευση της δεύτερης και της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ θα πλήξει τον ανταγωνισμό και αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών. Όπως αναφέρει η αποχώρηση της T-Mobile θα "απομακρύνει μια σημαντική ανταγωνιστή δύναμη από την αγορά".

Ο τίτλος της AT&T σημειώνει βουτιά άνω του 3% στον απόηχο της είδησης.


source: capital.gr

No comments:

Share |