Wednesday, August 31, 2011

S&P: Επιβεβαιώνει αξιολόγηση "BBB" για τη Ρωσία


S&P: Επιβεβαιώνει αξιολόγηση "BBB" για τη Ρωσία


Την επιβεβαίωση της αξιολόγησης «ΒΒΒ» για τη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος Standard & Poor’s, δίνοντας παράλληλα σταθερό outlook, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πιο αναλυτικά, η S&P προχώρησε στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης σε ξένο και εγχώριο νόμισμα για το Ρωσική Ομοσπονδία σε «ΒΒΒ» και «ΒΒΒ+» αντίστοιχα.

«Επιβεβαιώνουμε τις αξιολογήσεις λόγω της καθαρής θέσης της ρωσικής κυβέρνησης, αντανακλώντας τα δημοσιονομικά πλεονάσματα του παρελθόντος και τα ήπια ελλείμματα του παρόντος, καθώς επίσης και την γενικότερη καθαρή θέση εξωτερικού πιστωτή της οικονομίας», ανέφερε ο αναλυτής της S&P, Kai Stukenbrock.

Αναμένουμε οι προεδρικές εκλογές το Μάρτιο του 2012 να αποφασιστούν μεταξύ του προέδρου Dmitry Medvedev και του πρωθυπουργού Vladimir Putin, όταν αποφασίσουν ποιος από τους δύο θα διεκδικήσει την προεδρία, σημειώνει η S&P.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε πιθανώς να επηρεάσει τη μελλοντική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, όπως αναφορικά με το πόσο αποφασιστικά η κυβέρνηση θα εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά και θα προωθήσει τις ριζικές μεταρρυθμίσεις, προσθέτει.



source: capital.gr

No comments:

Share |