Tuesday, August 30, 2011

BofA: Πουλά μερίδιό της σε κινεζική τράπεζα


BofA: Πουλά μερίδιό της σε κινεζική τράπεζα


Η Bank of America πουλά περισσότερο από το μισό της τοποθέτησής της στην China Construction Bank Corp έναντι 8,3 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας βάσει των νέων διεθνών προτύπων της Βασιλείας ΙΙΙ.

Λίγες ημέρες αφότου δέχθηκε «χείρα βοηθείας» από τον Warren Buffett, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 13,1 δισ. μετοχές της CCB στο πλαίσιο ιδιωτικής συναλλαγής με την επενδυτική εταιρεία Charlotte. Η BofA θα διατηρήσει μερίδιο 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικής τράπεζας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή της επάρκεια κατά 3,5 δισ.. δολ. και θα περιορίσει τις επισφάλειές της κατά 7,3 δισ. δολ..

Η CCB παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα υπογράψει συμφωνία 5ετούς στρατηγικής συνεργασίας με την Bank of America. Στην ανακοίνωσή της, η κινεζική τράπεζα αναφέρει ότι κατανοεί τους λόγους που ανάγκασαν την BofA στην ρευστοποίηση των μετοχών της, συμπληρώνοντας πως η αμερικανική τράπεζα θα παραμείνει μακροπρόθεσμος επενδυτής της CCB.

Επισημαίνεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett αποφάσισε να επενδύσει στην BofA 5 δισ. δολ., δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στην αμερικανική τράπεζα σε μία δύσκολη περίοδο όπως ακριβώς είχε πράξει και για τις Goldman Sachs και General Electric κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |