Wednesday, August 10, 2011

Σπάει τα "κοντέρ" ο χρυσός


Σπάει τα "κοντέρ" ο χρυσός

Με νέο ρεκόρ έκλεισε στις σημερινές συναλλαγές ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου, αν και ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε ακόμη και τα 1.780 δολάρια. Η αβεβαιότητα και τα κρατικά προβλήματα που αντανακλούν οι υπόλοιπες επενδυτικές τοποθετήσεις προσθέτουν νέα πλεονεκτήματα στην τοποθέτηση του χρυσού.
Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισαν με κέρδη 1% στα 1.761,40 δολάρια, φτάνοντας νωρίτερα μέχρι και το επίπεδο των 1.782,50 δολαρίων.

Στα 1.900 δολ ανά ουγγιά εκτιμούν ότι θα ανέλθει ο χρυσός έως τα τέλη του 2012 οι αναλυτές της Commerzbank, επικαλούμενοι τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες και στρέφουν τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς μοιάζει το μόνο "ασφαλές καταφύγιο" στην επικρατούσα αβεβαιότητα.

"Ο χρυσός είναι σε θέση όχι μόνο να συνεχίσει να κινείται ανοδικά, αλλά και να ανέλθει σε επίπεδα έως και διπλάσια έναντι των σημερινών", δήλωνε πρόσφατα ο Bill Murphy, πρόεδρος της Gold Anti-Trust Action Committee.

"Θα μπορούσαμε να δούμε την τιμή του χρυσού μεταξύ των 3.000 και 5.000 δολαρίων, λόγω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο και της πολιτικής που ακολουθούν

source: reporter.gr

No comments:

Share |