Tuesday, June 7, 2011

Μ. Βρετανία: Ήπια άνοδος στις τιμές κατοικιών το Μάιο


Μ. Βρετανία: Ήπια άνοδος στις τιμές κατοικιών το Μάιο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Ήπια άνοδο σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία το Μάιο, όμως πιο μακροπρόθεσμοι δείκτες δείχνουν ότι οι τιμές υποχωρούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στεγαστικής πίστης Halifax.

Η Halifax, θυγατρική της Lloyds Banking Group PLC, ανέφερε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών εμφάνισε αύξηση των τιμών της τάξης του 0,1% το Μάιο, έναντι πτώσης 1,4% τον Απρίλιο.

Οι τιμές στο τρίμηνο έως το Μάιο διαμορφώθηκαν 1,2% χαμηλότερα έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου ενώ οι τιμές ήταν 4,2% χαμηλότερα από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

«Οι τιμές κατοικιών συνέχισαν να κινούνται ήπια πτωτικά όπως μετρήθηκε από την υποκείμενη τάση», σχολίασε ο Martin Ellis, οικονομολόγος της Halifax.

Ο Ellis πρόσθεσε ότι η αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη, οι αυξημένοι φόροι και ο υψηλός πληθωρισμός περιορίζουν τη ζήτηση για κατοικίες και ασκούν πιέσεις στις τιμές. Τόνισε ωστόσο, ότι τα χαμηλά επιτόκια και η προοπτική ήπιας οικονομικής ανάκαμψης θα πρέπει να αποτρέψει το ενδεχόμενο σημαντικής πτώσης των τιμών στο σύνολο του έτους.

Η Halifax ανέφερε ότι ο μέσος όρος των τιμών κατοικιών στη Μ. Βρετανία το Μάιο διαμορφώθηκε στις 160.519 λίρες, 1,4% χαμηλότερα από το Δεκέμβριο του 2010. ΟΙ πωλήσεις διατηρήθηκαν υποτονικές – ο αριθμός των ακινήτων που πωλήθηκαν στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010 ήταν 5% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ανέφερε η Halifax.





source: capital.gr

No comments:

Share |