Tuesday, June 7, 2011

Με κεκτημένη ταχύτητα το ευρώ, ξεπερνάει τα $1,4650


Με κεκτημένη ταχύτητα το ευρώ, ξεπερνάει τα $1,4650

Την προσφιλή του… συνήθεια, να κινείται ανοδικά, επαναλαμβάνει και σήμερα το ευρώ καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες σχετικά με τις διαθέσεις των ξένων επενδυτών για αμερικανικούς τίτλους ενώ οι φόβοι για το outlook της οικονομίας των ΗΠΑ και το μέλλον των επιτοκίων συνεχίσουν να επηρεάζουν το δολάριο.

Εκτός από το ευρώ, την κατάσταση «εκμεταλλεύεται» και το ελβετικό φράγκο, με το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα σε υψηλό ενός μήνα έναντι του δολαρίου και το ελβετικό φράγκο σε ιστορικό υψηλό.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,4664 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 0,60% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ έναντι του γεν ενισχύεται στα 117,630 γεν, καταγράφοντας άνοδο 0,74%. Σε σχέση με τη στερλίνα, το ευρώ κινείται πιο ήπια ανοδικά στις 0,8930 στερλίνες και κέρδη 0,22%, ενώ έναντι του φράγκου κερδίζει 0,625 στα 1,2240 φράγκα.

Παρ’ όλα αυτά, το ευρώ θεωρείται σε γενικές γραμμές υπερτιμημένο στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος Asset Management της Goldman Sachs, Jim O’ Neil σε συνέντευξή του στην ισπανική «El Economista».

«Το ευρώ θα έπρεπε να εμπεριέχει σημαντικό risk premium για να συνυπολογιστούν τα τρέχοντα προβλήματα», σημειώνει ο O’ Neil. «Κατά τη δική μου, απλή λογική, άσχετα με το risk premium, η τιμή ισορροπίας είναι στα $1,20. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση επηρεάζει το κλίμα».



source: capital.gr

No comments:

Share |