Wednesday, May 4, 2011

Μ. Βρετανία: Μικρή πτώση στις τιμές κατοικιών τον Απρίλιο


Μ. Βρετανία: Μικρή πτώση στις τιμές κατοικιών τον Απρίλιο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Οι τιμές ακινήτων στη Μ. Βρετανία υποχώρησαν σε ποσοστό 0,2% τον Απρίλιο αν και δεν υπάρχουν σημάδια που να υποδηλώνουν ότι η πτώση θα επιταχυνθεί, ανακοίνωσε σήμερα η στεγαστική εταιρεία Nationwide Building Society.

Η Nationwide ανέφερε ότι η μέση τιμή μίας κατοικίας υποχώρησε 0,2% σε επίπεδο μήνα τον Απρίλιο στις 165.609 έναντι αύξησης 0,5% το Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές υποχώρησαν κατά 1,3% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,1% το Μάρτιο, σύμφωνα με την Nationwide.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide Robert Gardner δήλωσε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τις τιμές να αυξάνονται ένα μήνα και να πέφτουν τον επόμενο όταν η αγορά κατοικίας είναι σχετικά στατική. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι η πτώση των τιμών κατοικιών θα επιταχυνθούν.

Ο Gardner πρόσθεσε ότι τα χαμηλά επιτόκια και η βελτίωση της αγοράς εργασίας θα πρέπει να στηρίξουν τη ζήτηση και να περιορίσουν τον αριθμό των αναγκαστικών πωλήσεων στο υπόλοιπο του 2010. Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5% για έναν ακόμη μήνα στη συνεδρίαση μηνιαίας πολιτικής στις 4 και 5 Μαΐου.

«Παρ’ όλα αυτά, το ενδεχόμενο ισχυρής ανάκαμψης παραμένει απίθανο», σημείωσε ο Gardner, προσθέτοντας πως εκτιμά ότι οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές ή θα κινηθούν ήπια πτωτικά στο σύνολο του έτους.



source: capital.gr

No comments:

Share |