Friday, April 8, 2011

Ιαπωνία: Η οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις λέει η κεντρική τράπεζα


Ιαπωνία: Η οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις λέει η κεντρική τράπεζα




Η Τράπεζα της Ιαπωνίας υποβάθμισε σήμερα τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας τον Απρίλιο λόγω της καταστροφής από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τα βορειανατολικά της χώρας στις 11 Μαρτίου και την πυρηνική κρίση που ακολούθησε.

"Η ιαπωνική οικονομία γνωρίζει ισχυρές καθοδικές πιέσεις, κυρίως στην πλευρά της παραγωγής, λόγω των επιπτώσεων της καταστροφής", αναφέρει η κεντρική τράπεζα στη μηνιαία οικονομική της έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Τον προηγούμενο μήνα η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η οικονομία "βγαίνει από την τρέχουσα φάση επιβράδυνσης".

Η τράπεζα εκτιμά ότι θα διατηρούν οι πιέσεις στην οικονομία προς το παρόν αν και σταδιακά αναμένεται να επιστρέψει στο μονοπάτι της ανάκαμψης.

Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης των μελών της την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής πιστωτικής διευκόλυνσης για την παροχή φθηνών δανείων σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από την καταστροφή. Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι μελετά τη διεύρυνση των ασφαλειών που δέχεται προκειμένου να διευκολύνει τις τράπεζες να εξασφαλίζουν νέα δάνεια.

source: capital.gr

No comments:

Share |